Gallery

Gallery

Dit is een selectie van mijn creaties.

Het creatieve proces is, voor mij met klei, een reis met begin maar zonder eind. Zodra het domino-effect is gestart gaat het maar door, eindeloos, bijna logaritmisch..

Alleen al op de draaischijf, componeer je in ritme met de klei (en met muziek om mij heen), een (kunst)werk. En figuratief… decoratief… er zit zoveel in mijn hoofd, het leven is te kort!

Ik ben in 2010 begonnen met mijn Atelier na een aantal jaren les in handvormen en een jaar les in draaien. Daarna geheel autodidact tot ik toe was aan finesse, door middel van diverse (Meester-)klassen, met heel veel plezier en vooral gezelligheid gedaan. Er zullen vast nog vele volgen in de reis, maar ook het doorgeven is heel belangrijk voor het voortbestaan van deze prachtige veelzijdige materie Klei (en glazuurgrondstoffen)! Waarvoor ik je graag uitnodig in mijn Atelier of in die van de vele collega’s!

Zelf werk ik met diverse soorten klei met specialiteit (Makro-)Kristalglazuren. Op diverse manieren bewerk ik de klei en gebruik het liefst glazuren met een effect. Hiernaast maak ik regelmatig een uitstapje naar het Plateelschilderen en sieraden maken in porselein, Dicroic glas en Milli Fiori glas.

In 2021 hebben wij een Caternary Arch Kiln/houtoven gebouwd op ons eigen terrein waarbij speciale ecffecten te zijn verwezenlijken door de houtas wat op het werk neerslaat en natuurlijk de prachtige gebrande effecten door de vlammen!